Új kereskedelmi vezető a CETIN Csoportnál

Új kereskedelmi vezető a CETIN Csoportnál

A közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője, a CETIN Csoport új kereskedelmi vezérigazgató-helyettessel erősíti vezetői csapatát. A távközlési ágazatban több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező Erhan Kilic márciusban csatlakozott a vállalathoz.

Új pozíciójában Erhan Kilic felügyeli a CETIN Csoporthoz tartozó valamennyi vállalat – így a független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. – kereskedelmi tevékenységét.

Erhan Kilic a törökországi Nortel Networksnél, majd a Turk Telekom mobilszolgáltató részlegénél, az Ariánál kezdte pályafutását. Később az Alcatel-Lucent/NOKIA Bell európai központjában, Belgiumban dolgozott. Az elmúlt négy évben a NOKIA vezetékes hálózatáért felelt Dél-, Közép- és Kelet-Európában, illetve a Független Államok Közössége országaiban.

Erhan Kilic Gentben a Vlerick Business Schoolban Executive MBA diplomát, Isztambulban, a Yildiz Műszaki Egyetemen pedig elektronikai és távközlési mérnöki diplomát szerzett.

„Erhan Kilic tapasztalt szakember, aki megerősíti pozícióinkat a mobil- és internetszolgáltatók kulcsfontosságú technológiai partnereként, és továbbfejleszti üzleti lehetőségeinket a komplex szélessávú szolgáltatások dinamikusan fejlődő területén" – mondta Juraj Šedivý, a CETIN Csoport vezérigazgatója és igazgatótanácsi tagja.

„Izgalommal várom az új kihívásokat Közép-Európában – mondta Erhan Kilic. – A CETIN-csoport valamennyi piacán folyamatban vagy tervben van a mobilhálózatok 5G-korszerűsítése. A nagy sebességű vezetékes és vezeték nélküli megoldások kombinációja a digitális szolgáltatások új generációjának elterjedését teszi lehetővé a fogyasztói és az üzleti szegmensek számára egyaránt.”

---

A CETIN Csoport és vállalatai vezetékes és mobil távközlési infrastruktúrát és komplex szélessávú szolgáltatásokat nyújtanak. A CETIN Czech Republic 2015-ben alakult az O2 Czech Republic strukturális szétválasztását követően. 2020-ban három Telenor márkanéven működő szolgáltató kiskereskedelmi és infrastrukturális üzletágának hasonló szétválasztására került sor Magyarországon, Bulgáriában, és Szerbiában, így a CETIN Csoport a közép- és kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb távközlési infrastruktúra- és szolgáltatásszolgáltatója lett. A CETIN Csoport a PPF nemzetközi befektetési csoport része.

A CETIN Hungary Zrt. a PPF Csoport tagjaként független integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató vállalat, Magyarország egyik meghatározó országos mobil rádiós és átviteltechnikai hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője mintegy négyezer telephellyel, jelenléti ponttal. Közel 200 kiváló szakemberrel a CETIN Hungary üzleti tevékenységének fókusza a hálózattervezés, hálózatépítés és üzemeltetés, átviteltechnika, adatközpont, IT infrastruktúra és IT biztonsági szolgáltatások.

A PPF Csoport 25 országban tevékenykedik Európától Észak-Amerikán keresztül Ázsiáig. Számos ágazatban fektet be, többek között a pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a média, a biotechnológia, az ingatlan és a mérnöki tevékenység területén. A Csoport 42,2 milliárd euró értékű eszközállománnyal rendelkezik, és világszerte 78 000 embert foglalkoztat (2021. december 31.).